>> Aktualitások

Meghívó


Karácsonyra készülődve mindenki azon gondolkozik, hogy mivel szerezzen örömet gyerekeinek, unokáinak.
De vajon gondolnak-e arra, hogy milyen jövőt, milyen sorsot hagyunk kicsinyeinkre?
Gondolnak-e az egészségükre, a biztonságukra, a jövőjükre?

Ezekről a kérdésekről gondolkozunk együtt Kishantoson az "Azonnal hagyjuk abba!" címmel rendezett Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról című sorozatunk 3. részében

KISHANTOSON 2016. DECEMBER 10-én SZOMBATON 11.00-17.00

>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 

Meghívó

HOGYAN INDÍTSUNK BIOGAZDASÁGOT, BIO GYÜMÖLCSÖST"

Kishantos, 2016. november 17-én (csütörtökön) 13.00 óra

Részletekért klikkeljen ide


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 

Meghívó

Szeretettel meghívunk, és várunk minden érdeklődőt sorozatunk második alkalmára

"Azonnal hagyjuk abba!"
Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról - 2. alkalom

Kishantos - 2016. november 19. szombat 11.00-17.00

>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 
 Kishantos bemutatása

A Hantos közigazgatási területéhez tartozó Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Magyarország szívében, a kiváló mezőgazdasági adottságú Mezőföldön található, Hantos településtől 3 km-re Mezőfalva irányában.


Az itt folyó munka célja a fenntartható vidékfejlesztés, a demokrácia, és az ökológiai gazdálkodás oktatása, bemutatása. Az itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert Kishantosi Vidékfejlesztési Központ sok szempontból rendhagyó intézmény. Rendhagyó, mert valódi alulról jövő civil kezdeményezés alapján a helyi közösségben gyökerezik.

Az ötlet megszületése (1991.) óta folyamatos, következetes munkával, kitartó harcok árán sikerült létrehozni a vidékfejlesztési központot. A kezdeményezés abból a meggyőződésből fakadt, hogy az értelmiség felelős azért a közösségért, melynek tagja, ezért a kezdeményezők olyan központot álmodtak, mely a helyi társadalom felemelkedését szolgálja, és naprakész tudással segíti az embereket.

Az elképzelés Bolye Ferenc mezőgazdasági technikus dán népfőiskolai tapasztalataira, és Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnöki, ökológiai tanulmányaira épül. Bolye Ferenc dán kapcsolatai alapján 1992-ben Hantos és a dán Velling között testvérfalusi kapcsolat jött létre. A Dániában járt, és a népfőiskolák jelentőségét megértő Hantoson és környékén élő emberekkel alapították meg 1992-ben a Mezőföld Népfőiskolai Társaságot, mely az ún. Kishantosi Kastélyt reprezentatív vadászkastélyból a dán népfőiskolák elveit alkalmazó felnőttoktatási központtá, népfőiskolává alakította, és 1995. óta önálló intézményként működteti.


       

KÉRJÜK TÁMOGASSA KISHANTOS MEGMARADÁSÁT!

A LEGKISEBB ÖSSZEG IS SZÁMÍT!

Támogatását indíthatja átutalással (számlaszám: 10201006-50045927-00000000, K&H Bank Zrt.) vagy itt online bankkártyás/PAYPAL fizetéssel.
 

bankártyás fizetés kizárólag magyar Forinttal lehetséges
 
PayPal fizetési pénznemek: Euro, US Dollár és magyar Forint

 


© 2015 Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és Népfőiskola