>> Aktualitások

Meghívó


>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 

FELFOGHATATLAN VESZTESÉG ÉRTE KISHANTOST

Halálával megkongatja a vészharangot...

Mélységes megrendüléssel tudatom mindenkivel, hogy Kishantos hőse, Bolye Ferenc kollégám ma délután elhagyott minket. Halála felfoghatatlan veszteség mindannyiunknak. Isten jutalmazza meg őt mindazért a csodáért, amit létrehozott, a bátorságért, a kitartásért, a barátságért, a tisztességért, a példamutatásért és mindenért.

Osztozunk felesége, és családja gyászában.

Ács Sándorné Éva

Kishantos, 2016. október 6.

>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 

Azonnal hagyjuk abba!

Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról
2016. 10. 15. - 2017. 06. 17.


Részletekért klikkeljen ide

>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 

Családi nap Kishantoson

Rossz idő esetén is megrendezzük!
Szeretettel várunk!

CSALÁDI NAP KISHANTOSON + DÁN RECEPT A BOLDOGSÁGRA
Programok kicsiknek-nagyoknak
2016. szeptember 17. szombat 10.00 órától

Részletekért klikkeljen ide

Kishantos megközelítése: Google Maps, GPS: Kishantos telep
Fejér megyében Hantos és Mezőfalva települések között helyezkedik el, Hantostól 3 km-re balra (pontosan a 22. km kőnél) egy tujasor vezet be a központhoz

>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez

 Kishantos bemutatása

A Hantos közigazgatási területéhez tartozó Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Magyarország szívében, a kiváló mezőgazdasági adottságú Mezőföldön található, Hantos településtől 3 km-re Mezőfalva irányában.


Az itt folyó munka célja a fenntartható vidékfejlesztés, a demokrácia, és az ökológiai gazdálkodás oktatása, bemutatása. Az itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert Kishantosi Vidékfejlesztési Központ sok szempontból rendhagyó intézmény. Rendhagyó, mert valódi alulról jövő civil kezdeményezés alapján a helyi közösségben gyökerezik.

Az ötlet megszületése (1991.) óta folyamatos, következetes munkával, kitartó harcok árán sikerült létrehozni a vidékfejlesztési központot. A kezdeményezés abból a meggyőződésből fakadt, hogy az értelmiség felelős azért a közösségért, melynek tagja, ezért a kezdeményezők olyan központot álmodtak, mely a helyi társadalom felemelkedését szolgálja, és naprakész tudással segíti az embereket.

Az elképzelés Bolye Ferenc mezőgazdasági technikus dán népfőiskolai tapasztalataira, és Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnöki, ökológiai tanulmányaira épül. Bolye Ferenc dán kapcsolatai alapján 1992-ben Hantos és a dán Velling között testvérfalusi kapcsolat jött létre. A Dániában járt, és a népfőiskolák jelentőségét megértő Hantoson és környékén élő emberekkel alapították meg 1992-ben a Mezőföld Népfőiskolai Társaságot, mely az ún. Kishantosi Kastélyt reprezentatív vadászkastélyból a dán népfőiskolák elveit alkalmazó felnőttoktatási központtá, népfőiskolává alakította, és 1995. óta önálló intézményként működteti.


       

KÉRJÜK TÁMOGASSA KISHANTOS MEGMARADÁSÁT!

A LEGKISEBB ÖSSZEG IS SZÁMÍT!

Támogatását indíthatja átutalással (számlaszám: 10201006-50045927-00000000, K&H Bank Zrt.) vagy itt online bankkártyás/PAYPAL fizetéssel.
 

bankártyás fizetés kizárólag magyar Forinttal lehetséges
 
PayPal fizetési pénznemek: Euro, US Dollár és magyar Forint

 


© 2015 Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és Népfőiskola